Avrupa Birliği Erasmus +Projemiz

Avrupa Birliği Erasmus +Projemiz

 

KA219 OKULLAR ARASI STRATEJİK ORTAKLIK PROJELERİ KAPSAMINDA OKULUMUZUN " CONQUERING BOOKS AGAIN" İSİMLİ PROJESİ, TÜRKİYE ULUSAL AJANSI TARAFINDAN BAŞARILI BULUNARAK KABUL EDİLMİŞTİR.   01.09.2017 VE 31.08.2019 TARİHLERİ ARASINDA 2 YIL BOYUNCA AŞAĞIDAKİ ÜLKELERLE OKULUMUZDA "CONQUERING BOOKS AGAIN  " PROJESİ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

 OKULUMUZA VE ÇOCUKLARIMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ.

01.11.2017 3392

KİTAPLARI YENİDEN FETHETMEK

 

                 Nejat Sabuncu İlkokulu olarak, okumaya ve kitaplara verdiğimiz önemi, bizleri gururlandıran AB ERASMUS Projemiz ile taçlandırdık. Okulumuzun " CONQUERING BOOKS AGAIN"-"KİTAPLARI YENİDEN FETHETMEK"-  isimli projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulunarak kabul edilmiş olup, 01.09.2017 - 31.08.2019 tarihleri arasında iki yıl boyunca; İtalya, Polonya, Romanya ve İspanya ile Okulumuzda proje etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.

                Okulumuzun da dâhil olduğu "Conquering Books Again" / "Kitapları Yeniden Fethetmek" isimli Erasmus+ Projesi; okulumuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için alışılagelmişin dışında bir deneyim yaşayarak katkısını ziyadesiyle hissedeceğimiz bir proje. Projemizin ilk adımı, koordinatör ülke İspanya'nın ev sahipliğinde, Endülüs Bölgesinde yer alan Otura'da gerçekleşti. Daha sonraki ziyaretlerimizi sırasıyla Polonyanın Katowiçe şehrine ve İtalya'nın Vasto şehrine yaptık. Gelecek yıl yapılması planlanan Romanya ve İspanya ziyaretleri ve ev sahipliğimizde gerçekleşek final programıyla proje tamamlanmış olacak.

                Projemizin ilk ayağı İspanya'da yapılan toplantı ile başladı. İspanya'da projenin genel planlaması ve etkinliklerimizi görüştük. Bizi İspanya'da en çok etkileyen ise şehrini terk etmek zorunda kalan Kral Boabdil'in hikâyesi idi.  Etkileşimi yoğun olarak yaşadığımız bu toplantının en can alıcı noktalarından biri de Endülüs denilince akla ilk gelen El Hamra Sarayı gezimizdi.

                Mart ayında, Kitapları Yeniden Fethetmek Erasmus+ projemiz kapsamında, öğrencilerimiz Erim TURANLI, Akasya AKSOY ve Duru UÇAR ile Polonya'nın Katowice şehrine gittik. Öğrencilerimiz bir hafta boyunca Polonyalı öğretmenlerle çeşitli etkinliklere katıldılar. İspanyol, Romen, Polonyalı ve İtalyan öğrencilerle kurdukları iletişim ve grup çalışmalarında gösterdikleri yabancı dil performanslarıyla gurur kaynağımız oldular. Projemizin Polonya ayağı, Katowice Belediye Başkanlığı'nda yapılan resmi törenin ardından şehrin gurur duyduğu Polonya Ulusal Radyo Senfoni Orkestrası Binası'na gerçekleştirdiğimiz ziyaretle devam etti. Bina, dünyanın en iyi 24 konser salonu arasında yer alıyor. Öğrencilerimizle şehrin en önemli noktalarından Silesian Müzesi'nde, Polonya tarihi ve kültürünü yakından tanıma fırsatını bulduk. Ayrıca ülkenin en önemli turistik şehri ve eski başkenti Krakow'a yaptığımız gezide, Wawel Kalesi, şehir meydanı ve yeraltı müzesini de ziyaret ettik.

                6 Mayıs-12 Mayıs tarihleri arasında öğrencilerimiz Ayça AYKAN, Yağız KOÇ, Hurşit BATURU ve Emir ŞAHİNLER ile birlikte İtalya'nın Adriyatik kıyısında yer alan Vasto Kenti'ndeydik. Başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğimiz Polonya'dan sonra öğrencilerimiz İtalya'da, Küçük Prens kitabından uyarlanan oyunla performanslarını İngilizce olarak Romen, Polonyalı, İspanyol ve İtalyan çocuklarla birlikte en başarılı şekilde gerçekleştirdiler. İngilizce seviyeleri, akıcı performansları, kostümleri, uyumlu ve nazik davranışlarıyla tüm ekiplerin ve ev sahibi ailelerin gönlünü fetheden öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. İtalya seyahatimiz, başkent Roma'daki kısa bir şehir turunu, Abruzzi bölgesinin "Trabucco"larını, Puglia bölgesinde yer alan ve güzel ağaç anlamına gelen UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Alberobello Kasabası ve trullilerini de kapsıyordu.

                Güzel anılar biriktirdiğimiz İtalya'nın ardından,"Kitapları Yeniden Fethetmek" projemizin bir sonraki durağı Romanya çalışmalarımız için hazırız.