Nejat Sabuncu Kimdir?

Nejat Sabuncu 01.01.1923 tarihinde Antakya'da doğdu. Ortaokul ve liseyi Antakya'da okudu. Üniversite tahsilini İstanbul'da Yüksek Ticaret Mektebi'nde yaptı. Askerliğini yedek subay olarak Erzincan'da yaptı. Okulu ve askerliği bitince yurt dışına giderek geleceği ile ilgili araştırmalara başladı. Daha sonra Türkiye 'ye dönerek iş hayatına atıldı. 60 yıllık iş hayatında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda yüzlerce fabrikanın kurulmasına öncülük etti. 1950 yılında Sabahat Hanım ile evlendi ve bu evlilikten Reşat, Faruk, Haluk ve Bülent adında 4 oğlu oldu.  1992 yılında Kemerburgaz'daki fabrikasını kurdu. Çalışanları ile hep iç içe iş hayatını sürdüren Nejat Sabuncu bölge halkı için bir iş adamından ziyade her zaman kapılarını çalabilecekleri Nejat ağabeyleri idi.   Eğitime önem veren Sabuncu ailesinin adına Antakya'da 6 okul ve Göktürk 'te bir okul vardır.

02.10.2017 11249

02-10-201702-10-201702-10-201702-10-201702-10-2017

Nejat SABUNCU Kimdir?

(1923–2006)

Okulumuzun kurucusu Değerli İş Adamı Merhum Nejat Sabuncu anısına oğulları ile babası ve ailesi hakkında samimi bir röportaj yaptık. Okulumuzun kıymetli bağışçısını sizlere biraz anlatmaya çalıştık.

Hira: Bülent Bey, biz bugüne kadar merhum babanızı iş hayatındaki başarıları ile tanıdık. Peki, babanızın özel hayatı ile ilgili birkaç soru sormak istiyoruz.  Babanız iş hayatı dışında nasıl bir insandı?

Bülent Sabuncu: Babam iş hayatının yanında aile bağlarına çok önem veren, çocukları çok seven ve bizleri her zaman her konuda desteklemiş çok iyi bir aile babasıydı.

Esma: Babanızın merak duyduğu bir spor dalı var mı?

Bülent Sabuncu: Evet, futbol ve basketbolu çok severdi.

Nehir: Hangi takım taraftarıydı?

Bülent Sabuncu: Beşiktaş taraftarıydı.

Faruk Sabuncu: Babanızın sanat ile arası nasıldı?

Faruk Sabuncu: Klasik müzik, tango, resim ve tiyatro severdi. Hatta okul yıllarında oyunculuk bile yapmış.

Beyzanur: Babanızın en sevdiği yemek hangisiydi?

Bülent Sabuncu: İçli köfte.

Merve: Babanızın bildiği yabancı diller hangileridir?

Bülent Sabuncu: Fransızca, İtalyanca, İngilizce ve Arapça bilirdi ve çok güzel konuşurdu.

Tuana: Babanızın iş hayatını kısaca özetler misiniz?

Bülent Sabuncu: Dürüstlük, samimiyet, hep daha çoğunu ve daha iyisini yapmak.

Hira: Babanız iş hayatından arta kalan zamanlarında gün içerisinde neler yapardı?

Bülent Sabuncu: Bilgisayar ile meşgul olurdu. İlgilendiği televizyon programlarını izlerdi.

Halime: Babanızın sevdiği film türleri hangisidir?

Faruk Sabuncu: Aksiyon filmleri ve dizilerini severdi.

Esma: Babanızın en sevdiği arkadaşı kimdir?

Faruk Sabuncu: Sabri Sönmez.

Nehir: Babanız ile yurt dışına en son nerelere gittiniz?

Bülent Sabuncu: Almanya, İtalya ve Fransa.

Esma: Göktürk 'te aileniz tarafından yaptırılan okul ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Bülent Sabuncu: Bizim için çok önemli. Bölgemizdeki çocuklarımızın eğitimi için çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Göktürk'te yaptırdığımız okul 9 şiddetinde depreme karşı dayanıklı olup, kapıları 45 dk. süresince yangına dayanıklıdır.

Sabuncu ailesinin yaptığı diğer bazı bağışlar; Ankara'da  5000 kişilik VİP Cami, Hatay'da 72 derslikli Bedii Sabuncu İlköğretim Okulu, Hatay'da 12 derslikli Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar ve Spor  Lisesi, Hatay'da 6 derslikli  Batıayaz İlkokulu, Hatay'da 28 derslikli Karaçay Bedii Sabuncu Lisesi, Hatay'da  9 derslikli Güneysöğüt Bedii Sabuncu İlköğretim Okulu ,TEV Vakfına bağışlanan İstanbul Boğazındaki yalı, İstanbul Eyüp'te 16 derslikli  Nejat Sabuncu İlkokulu,  ODTÜ Üniversitesi Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Poliklinik Hizmet Binası, Aysel Sabuncu Antakya Kent Müzesi, Mersin Aysel Sabuncu Onkoloji Hastanesi, Antakya Aysel Sabuncu Poliklinik, Bilkent Üniversitesi Aysel Sabuncu Beyin Araştırma Merkezi.